Life is hard enough...

The Sheep


IJslandse Schapenhuiden

De huiden van het IJslandse schaap onderscheiden zich op 2 manieren, het ongewoon lange haar en de variëteit van de natuurlijke kleuren.

De huiden combineren hoge kwaliteit met een wilde originele verschijning. De IJslandse schapenhuid is samengesteld uit 2 soorten haar, de toplaag en de onderlaag. De toplaag is lang, tussen de 15 en 25cm, en voelt ruig aan, de onderlaag is kort en voelt zacht en elastische aan.

Een robuust schapenras.

Het IJslandse schaap is een robuust ras dat vrij in de natuur geboren word en z'n hele leven leeft. De unieke samenstelling van de vacht is resultaat van eeuwenlange aanpassing aan de woeste IJslandse natuur.

Natuurlijke kleuren.

De huiden zijn er in 5 natuurlijke kleuren: grijs, bruin, zwart, wit en cognac en natuurlijke de gevlekte varianten van deze kleuren. Er word wel gezegd dat er geen 2 dezelfde huiden zijn. Omdat witte schapenwol het gemakkelijkst te verven is, is bij veel schapenrassen de kleur weg gefokt. Het IJslandse schaap, dat voor z'n vlees gehouden wordt, mag, gelukkig voor ons, zijn natuurlijke kleuren behouden.

Conserveren

Tijdens het conserveringsproces worden er geen schadelijke chemicaliën gebruikt. De huiden zijn daarom dan ook vriendelijk voor huid en natuur. 


Hieronder wat sfeerbeelden van de Icelandic Sheep in hun natuurlijke omgeving.